Hoe wij fokken

 

Ut It Doarp Is een kleine kennel waar met veel passie wordt gefokt.

op gezonde en stabiel zekere teckels die daar door veel minder blaffen dan andere teckels.

We gebruiken geen felle jacht lijnen die blaffen veel meer en persoonlijk vindt ik ze minder sociale, daar bij komt nog dat ik niet hou van het duitse type teckel [ hoog korte snuit korte oren en dunne pootjes, zie liever het stoerdere type , mooie gestrekt hoofd , lange oren , dikke poten .

we voeren al onze teckel vers , en ik heb uitgeproken meining qua enten van de honden . enten is nodig maar niet over enten wat veel al wel gebeurt.Voor de standaard ruwhaar zijn we begonnen met Deense en Zweedse lijnen omdat deze honden, naar mijn mening, socialer zijn met name waar  het hun karakter betreft. Daardoor blaffen zij veel minder en is het een lust zo'n teckel te mogen bezitten.
 En dat is tot de dag vandaag nog steeds zo . We zijn nog bezig dat karakter te behouden en dat gaat prima.

wij zijn op gebied van kleuren bij de ruwhaar standaard de voor loper .zo waren de eerst in 2000 met de standaard ruwhaar in rood terug te halen naar Nederland , En in 2006 zijn we begonnen met de tijger in standaard ruwhaar te fokken. Er staan nog een aantal kleuren op mijn verlang lijstje dus wie weet ....

 

U kunt natuurlijk altijd onze kennel bezoeken zodat u de honden zelf kan zien en zijn zij U :)

 


Ik heb verschillende teckels gefokt korthaardwergen /ruwhaar dwergen / Kaninchen ruwhaar / dwerglanghaar / standaard langhaar.

en na al die jaren ben ik tot de conclusie gekomen dat de standaard ruwhaar het leukste is qua karakter open , eerlijk , stabiel geen lawaai schopper heerlijk vrij en blij , en daar ga ik me de komende jaren meer op richten , dus alleen nog standaard ruwhaar in alle toegestaande kleuren met heerlijk karakter's

Al een aantal jaren is onze kennel goed gekeurd als leerbedrijf, (vindt bedrijf echter wel een groot woord voor zo'n kleine kennel :)

dat wil zeggen dat wij hier mensen mogen opleiden ,zodat ze weten hoe met honden om te gaan qua verzorging ,opvoeden enzovoort en daar zijn toch wel trots op , dit te mogen doen.

Doe je de opleiding dier verzorgen en zou je graag hier stage willen lopen , neem dan even contact op

 

Wilt u een pup van ons neem dan contact op we staan u graag te woord om u alles te vertellen over onze grote liefde TECKELS.

Bezoek is  altijd welkom maar wel graag eerst een telefoontje.
Greetje.

De kennel bevindt zich aan de Hoofdweg 110 in Echtenerbrug.
Telefoon: 0514-541681 vaak zijn we met de honden bezig dus wil bellen niet ,appen mag ook 0623309810

of even mailen fabiene@zonnet.nl